Arriva pořídila do Prahy nové autobusy MAN, jezdí z Černého Mostu

Autobus MAN Lion’s City v barvách Arrivy. Foto: dopravacek.euAutobus MAN Lion’s City v barvách Arrivy. Foto: dopravacek.eu

Společnost Arriva City zařadila dnes do provozu na linky Pražské integrované dopravy (PID) z Černého Mostu směrem na Horní Počernice

Společnost Arriva City zařadila dnes do provozu na linky Pražské integrované dopravy (PID) z Černého Mostu směrem na Horní Počernice nové tříosé autobusy MAN Lion’s City . Od pondělí jezdí tři autobusy, v pátek zařadí do provozu další dva.

„S rostoucími nároky na veřejnou hromadnou dopravu z terminálu Černý Most směrem do Horních Počernic jsme pořídili nové velkokapacitní autobusy až pro 134 cestujících. Všechny jsou vybaveny podle poslední standardů Pražské integrované dopravy. Mají tedy klimatizaci, pohodlná sedadla a nabíječky pro elektroniku,“ řekl generální ředitel Arrivy Daniel Adamka.

Ropid po dopravcích v systému PID požaduje v poslední době výrazné změny ve vybavení vozidel a značnou modernizaci vozidlového parku. Na linkách se tak u řady dopravců v uplynulých měsících objevily zcela nové autobusy. Jejich plnění pak každoročně vyhodnocuje a sestavuje žebříček dopravců.

Autobus MAN Lion’s City v barvách Arrivy. Foto: dopravacek.eu

Autobus MAN Lion’s City v barvách Arrivy. Foto: dopravacek.eu

Tagy Arriva City MAN PID Pražská integrovaná doprava
48 komentářů