American Airlines se do Prahy zatím nevrátí. Chybí jim dálková letadla

American Airlines budou z Prahy do Chicaga létat s Boeingem 787-8. Foto: AAAmerican Airlines budou z Prahy do Chicaga létat s Boeingem 787-8. Foto: AA

Dopravce měl mít 14 nových dreamlinerů, ty ale Boeing nedodal.

Letecká společnost American Airlines neobnoví příští rok spojení mezi Prahou a Filadelfií. Důvodem je zpoždění v přebírání nových letadel Boeing 787 Dreamliner, kvůli kterému nemá dopravce dostatek dálkových strojů.

Jako první na omezení upozornil Wall Street Journal s odkazem na interní dokument firmy pro zaměstnance. Kromě Prahy neobnoví největší americký letecký dopravce spojení do Dubrovníku, Edinburghu, Shannonu a Hongkongu, u dalších dálkových linek omezí počty letů.

S American Airlines jednáme právě v této souvislosti. Vypadá to, že kvůli nedostatku letadel se jejich návrat do Prahy odloží,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Dodávky dreamlinerů jsou kvůli problémům s kvalitou výrazně zpožděny, Boeing téměř rok nedodal žádná nová letadla. American Airlines čekají na třináct dreamlinerů, které už měly být dodány. Delta Air Lines a United Airlines zatím se spojením do Prahy od konce května počítají.

Tagy american airlines letiště praha transatlantické lety
11 komentářů