AAA Auto otevřelo nové pobočky v Polsku a Maďarsku, chce prodat 100 tisíc aut

Pobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsPobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

Skupina AURES Holdings otevřela s příchodem dubna v Polsku a Maďarsku tři nové pobočky své sítě autocenter AAA Auto, celkem

Skupina AURES Holdings otevřela s příchodem dubna v Polsku a Maďarsku tři nové pobočky své sítě autocenter AAA Auto, celkem jich tak má 49. Nová výkupní pobočka funguje v Bialsko-Bialej v Polsku, v Maďarsku jsou nové pobočky v Miskolci (výkupní) a v Budaörsi na okraji Budapešti (s plným servisem). Skupina chce letos dosáhnout hranice 100 tisíc prodaných aut, když loni to bylo 83 tisíc. V letošním prvním čtvrtletí prodala 20 tisíc vozidel. Vedení firmy to dnes uvedlo na tiskové konferenci.

„V Maďarsku už nám kapacitně nestačila pro Budapešť jedna pobočka, proto jsme otevřeli i na opačné straně města,“ uvedla generální ředitelka skupiny Karolína Topolová. Sází také na Polsko, kde letos holding prodává o 75 procent více aut než loni. Letošním cílem pro Polsko je 16 tisíc prodaných aut, což se blíží prodejům na Slovensku, které je druhým největším trhem firmy.

V Polsku se AAA Auto rozhlíží po vhodných místech pro pobočky v hlavních městech jednotlivých vojvodství. „Pobočky by měly nabízet již od začátku minimálně 300 vozů s potenciálem dalšího růstu. Těchto 16 měst bychom rádi obsadili do konce roku 2024,“ uvedla Topolová. Dvě další pobočky by se měly v Polsku otevřít během několika týdnů.

Firma se také vyjádřila k problematice stáčení tachometrů. Novela zákona zavedla od loňského 1. října zákaz stáčení tachometrů s pokutami až půl milionu korun. „Tuto změnu jsme přivítali jako vhodné preventivní opatření. Zatím nemáme pocit, že by se zákaz projevil přímo na trhu ojetých aut. Nezaznamenali jsme, že by se počet stočených vozů, které se nám snaží lidé prodat, nějak snížil,“ komentoval to manažer společnosti Petr Vaněček. Podle AURES Holdings v tuzemsku nadále chybí systém evidence stavů tachometrů od výrobců, servisů, pojišťoven a dalších subjektů.

 

Nejprodávanější vozy v síti AAA AUTO v 1. čtvrtletí 2019

ČR Slovensko Polsko Maďarsko

1.

Škoda Octavia Škoda Octavia Opel Astra Opel Astra

2.

Škoda Fabia Škoda Fabia Ford Focus Ford Focus

3.

Škoda Rapid Volkswagen Passat Škoda Octavia Suzuki Swift

4.

Volkswagen Passat Kia Sportage Renault Clio Volkswagen Golf

5.

Hyundai i30 Opel Astra Volkswagen Golf BMW 3

6.

Škoda Superb Ford Focus Ford Mondeo Opel Corsa

7.

Frod Focus Škoda Superb Škoda Fabia Škoda Octavia

8.

Volkswagen Golf Volkswagen Golf Toyota Auris Volkswagen Polo

9.

Kia Sportage Kia Ceed Renault Megane Renault Clio

10.

Ford Mondeo Hyundai ix35 Volkswagen Passat Ford Fiesta

 

Tagy AAA Auto Aures Holdings Maďarsko Polsko
10 komentářů