Vyprodáno během hodiny. ČSA spadl kvůli zážitkovým letům rezervační systém, chystají další

ATR 42. Foto: České aerolinieATR 42. Foto: České aerolinie

Kvarteto speciálních letů kolem Prahy za 950 korun zmizelo z rezervačního systému ČSA během necelé hodiny po zahájení prodeje. Na

Kvarteto speciálních letů kolem Prahy za 950 korun zmizelo z rezervačního systému ČSA během necelé hodiny po zahájení prodeje. Na spoustu zájemců se vůbec nedostalo, protože web nefungoval, případně neumožnil vůbec rezervaci.

„Všechna místa jsou vyprodána,“ potvrdil mluvčí ČSA Daniel Šabík, který se omluvil za technické komplikace. „Mezi 14:00 a 14:01 narostl počet dotazů v našem rezervačním systému o více než 4000 %, což způsobilo dočasnou nedostupnost letů,“ vysvětlil.

Kvůli velkému zájmu chystají ČSA ještě další lety. „Pro velký zájem jsme se rozhodli ještě pár zážitkových letů přidat. Termíny nových letů i jejich prodeje zveřejníme v průběhu příštího týdne,“ dodal Šabík.

ČSA za kolaps systému sklidily na sociálních sítích velkou kritiku. „Díky za vyhlídkový let po všech možných chybových hláškách, snad vaše letadla nebudou padat tak jako rezervační systém,“ vzkázal jeden z uživatelů.

Lety jsou plánované v letové hladině  zhruba 800 metrů nad okolním terénem, což je současně nejnižší letová hladina pro běžný obchodní let dopravního letounu s cestujícími na palubě. Trasa počítá s okruhem kolem Prahy a hradů Křivoklát, Točník, Karlštejn či Český Šternberk, zámků Zbiroh, Konopiště nebo Kostelec nad Černými Lesy, Slapské přehrady, vodní nádrže Klíčava, klášteru Sázava a hvězdárny Ondřejov a dalších známých míst.

Cestující budou mít na letence jako cílovou destinaci letiště Kunovice se zkratkou UHE. Neznamená to, že tam ale poletí. „Kód UHE jsme použili, abychom lety mohli vložit do rezervačního systému, prodávat na ně letenky a odbavit cestující,“ vysvětlil Šabík.

ČSA oslaví přesně 95 let od prvního letu 29. října. První let na lince Praha – Bratislava vzlétl z Letiště Kbely 29. 10. 1923 ve 12:35. Původně měl vzlétnou o den dříve, kvůli špatnému počasí byl ale odlet přesunut o den později.

Tagy 95 let České aerolinie zážitkové lety
8 komentářů