Technický ředitel DPP Šurovský po sedmi letech skončil, zůstal v představenstvu

Tramvaj T3R.PLF. Foto: DPPTramvaj T3R.PLF. Foto: DPP

Dopravní podnik hlavního města Prahy zažil dnes nečekanou personální změnu. Z jeho nejužšího vedení odvolalo představenstvo technického ředitele Jana Šurovského,

Dopravní podnik hlavního města Prahy zažil dnes nečekanou personální změnu. Z jeho nejužšího vedení odvolalo představenstvo technického ředitele Jana Šurovského, který byl ve funkci od roku 2011. Nahradil ho Oldřich Vytiska, někdejší ředitel benešovské nemocnice a stávající šéf centrálního nákupu.

Mluvčí DPP Aneta Řehková potvrdila Šurovského konec v ostře sledované funkci, důvody k odvolání neuvedla. „Je nadále členem představenstva a podílí se na obchodním vedení společnosti,“ řekla Řehková.

Šurovský odpověděl, že představenstvo dnes upravilo rozdělení působností členů představenstva podle oborů, kdy řízení technického úseku nyní spadá do působnosti celého představenstva. „Hlasoval jsem pro tuto změnu,“ řekl Šurovský.

Oldřich Vytiska dosud pracoval jako šéf centrálního nákupu DPP, zajímavější je ale jeho předchozí životopis. V minulosti pracoval například jako šéf odboru regionálního rozvoje Středočeského kraje v dobách hejtmana Davida Ratha, později jako šéf benešovské nemocnice, v minulosti vedl Zařízení služeb ministerstva vnitra. Na jeho působení v DPP upozornil nedávno server iHned.cz.

Šurovský byl technickým ředitelem od roku 2011. Absolvoval Fakultu stavební, později doktorské studium na Fakultě dopravní ČVUT Praha . Od roku 2007 zastával v DPP funkci vedoucího jednotky „Dopravní cesta Tramvaje“ a od roku 2011 pracoval jako technický ředitel DPP.

DPP nedávno vyměnil i investičního ředitele, Jana Blechu nahradil Tomáš Kaas.

Tagy dpp Jan Šurovský. personální změny Technický ředitel
Žádné komentáře