SunExpress zavírá německou pobočku, propustí 1200 lidí

Airbus A320-200 společnosti Sun Express v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320-200 společnosti Sun Express v Praze. Foto: Letiště Praha

Pandemie koronaviru přinesla konec další letecké společnosti. Lufthansa a Turkish Airlines se rozhodly poslat do likvidace společnost SunExpress Deutschland. Značka

Pandemie koronaviru přinesla konec další letecké společnosti. Lufthansa a Turkish Airlines se rozhodly poslat do likvidace společnost SunExpress Deutschland. Značka ale dál zůstane v provozu, zbývající lety zajistí turecká pobočka Sun Express či Eurowings.

Konec německé pobočky bude znamenat propuštění zhruba 1200 lidí. Dopravce létal s dvaceti Boeingy 737-800. Firma změny oznámila v tiskové zprávě.

Po Germanwings jde o další aerolinku ze skupiny Lufthansy, která končí provoz. V případě Germanwings šlo ale pouze o urychlení konce, značka měla skončit bez ohledu na pandemii.

SunExpress Deutschland vznikl v červnu 2011 jako pobočka SunExpress, který je společným podnikem Lufthansy a Turkish Airlines. Německá pobočka vznikla kvůli letům z Německa do Egypta, postupně se firma rozšiřovala.

Celé aerolinky SunExpress v roce 2019 aerolinky vykázaly tržby více než 1,4 miliardy eur a přepravily přes deset milionů cestujících. Celkem provozují 69 letadel. Firma se zaměřuje hlavně na lety mezi Tureckem a Německem.

Letecké společnosti po celém světě ale odstavily z provozu svá letadla, protože hranice se po vypuknutí nemoci covid-19 zavřely a země zavedly omezení pro domácí cesty. Turecko se začíná znovu otevírat a tento měsíc se obnovily některé lety.

Tagy SunExpress
21 komentářů