Smartwings předčasně končí s lety do Dubaje

Boeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: Smartwings

Na hlavní stránce letecké společnosti Smartwings visí ještě reklama na každodenní spojení z Prahy do Dubaje, cestující ale dlouho tato

Na hlavní stránce letecké společnosti Smartwings visí ještě reklama na každodenní spojení z Prahy do Dubaje, cestující ale dlouho tato linka vozit nebude. Smartwings vypraví do Dubaje let 6. ledna naposledy.

„Linka do Dubaje bude provozována během zimního letového řádu do 6.ledna,“  potvrdila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Jako důvod uvedla „optimalizaci letového řádu vzhledem k situaci s 737 MAX“. Do 6.ledna bude firma létat do Dubaje každý den.

Ze stejného důvodu firma už na konci posledního zimního letového řádu zrušila provoz do Dubaje v březnu, přes léto firma do Dubaje nelétala. Společnost přitom dlouhodobě uvádí, že s letadly 737 MAX počítá až od března příštího roku. Dál důvody rozebírat nechtěla.

Mezi Prahou a Dubají panuje velká konkurence aerolinek, Dubaj je podle počtu cestujících pravidelně v první desítce destinací podle počtu cestujících z Prahy. Na trase vládnou Emirates s A380, zrušily ale druhý let s 777. Původně měl skončit až příští červen, nakonec ho firma zrušila spojení už s nástupem zimního letového řádu. Do Dubaje letá také flydubai a do nedalekého Šardžá Air Arabia.

Tagy omezení linky Praha - Dubaj Praha - Dubaj PRG-DXB smartwings Top
30 komentářů