Škoda završila dodávku trolejbusů do Ostravy dvěma kloubovými vozy

Trolejbus 27 Tr z produkce Škody Electric. Foto: Škoda Electric.Trolejbus 27 Tr z produkce Škody Electric. Foto: Škoda Electric.

Plzeňská Škoda Electric předala do Ostravy dvojici kloubových trolejbusů 27Tr, čímž završila zakázku na celkem 12 vozidel pro moravskoslezskou metropoli.

Plzeňská Škoda Electric předala do Ostravy dvojici kloubových trolejbusů 27Tr, čímž završila zakázku na celkem 12 vozidel pro moravskoslezskou metropoli. Celková hodnota dodávky je 160 milionů; za to město získalo deset dvanáctimetrových trolejbusů 26Tr a dva kloubové osmnáctimetrové trolejbusy 27Tr.

Nové trolejbusy pro Ostravu jsou vybaveny bateriemi, takže projedou i úseky bez trolejového vedení. Nabíjení pak probíhá během jízdy na troleji, vozy navíc využívají i rekuperaci, kdy se do baterií ukládá energie z brzdění.

Trolejbus 26Tr pro Ostravu. Autor: Škoda Electric

Trolejbus 26Tr pro Ostravu.
Autor: Škoda Electric

„Toto řešení je nyní velmi žádané. Alternativní pohon na baterie dává dopravci velké možnosti, kam trolejbusy nasadit, navíc je šetrný k přírodě, tichý,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí takzvaného kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku.

Aktuální dodávka trolejbusů pro Ostravu navazuje na obdobný kontrakt z roku 2015, kdy Škoda Electric dodala tamnímu dopravnímu podniku 12 vozidel

Tagy ostrava Škoda Electric trolejbusy
Žádné komentáře