Škoda má třetí SUV. Kamiq míří na mladé Číňany, auto má hlasové ovládání

Model Škoda Kamiq. Foto: Škoda AutoModel Škoda Kamiq. Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto představila na české ambasádě v Pekingu poprvé nový model Kamiq. Nejmenší SUV zatím bude jen pro čínský

Automobilka Škoda Auto představila na české ambasádě v Pekingu poprvé nový model Kamiq. Nejmenší SUV zatím bude jen pro čínský trh. Výstavní premiéru bude mít na autosalonu v Pekingu. Kamiq je prvním modelem Škody vyvinutým čistě pro čínský trh.

Nejmenší SUV v nabídce škody měří na délku 4,39 metru, široký je 1,78 metru. „Cílovou skupinou modelu jsou mladí zákazníci žijící ve městech, kteří se svého digitálního životního stylu nechtějí vzdát ani při jízdě autem a vyžadují moderní řešení konektivity,“ uvedla automobilka v tiskové zprávě.

Model Škoda Kamiq. Foto: Škoda AutoModel Škoda Kamiq. Foto: Škoda AutoModel Škoda Kamiq. Foto: Škoda Auto

Auto má být vybavené moderními technologiemi na konektivitu, například od společnosti iFlytek, který patří k předním dodavatelům hlasového ovládání na bázi umělé inteligence. Software rozumí regionálním čínským dialektům a je dokonce schopen se automaticky naučit individuální a lokální výslovnost.Mezi aplikacemi pro řidiče je i služba, která řidiči řekne, zda podle jeho registrační známky má právo do města vjet. V Číně řada měst reguluje provoz aut kvůli smogu podle registrační značky, nemohou jezdit ve všechny dny.

Pro vůz Škoda Auto připravila nový benzinový motor 1,5 litru s výkonem 81 kW. Pro čínský trh zůstává nadále klíčové zaujmout chromovými prvky, pochromovaná je například hlavní lišta na palubní desce. Potahy sedadel mají kostkovaný vzor s 3D-efektem.

Čína je pro Škodu Auto největším odbytištěm nových aut. Do konce roku zde chce představit ještě další model čistě pro čínský trh.

Tagy Škoda Auto Škoda Kamiq
Žádné komentáře