SAS přechází kompletně k Airbusu, objednaly dalších 50 A320neo

Současná podoba letadel SAS (A320neo). Foto: SASSoučasná podoba letadel SAS (A320neo). Foto: SAS

Letecká společnost SAS zařadí do roku 2023 do své flotily celkem 50 nových airbusů A320neo. Pětatřicet z nich koupí, 15

Letecká společnost SAS zařadí do roku 2023 do své flotily celkem 50 nových airbusů A320neo. Pětatřicet z nich koupí, 15 si pronajme. Zakázka má v katalogových cenách hodnotu necelých čtyř miliard dolarů.

Velká objednávka, která se začne plnit od jara příštího roku, znamená, že SAS budou mít od roku 2023 sjednocenou flotilu od jediného výrobce: Airbusu. Kontrakt oznámily SAS v tiskové zprávě.

Jen krátce poté se rozhodly objednat ještě jedno nové letadlo A330-300 pro dálkové lety.

SAS objednaly A320neo už dříve, první stroje zařadily do flotily loni. Aerolinky si je pochvalují, a proto objednaly další. „Máme od zákazníků velmi pozitivní reakce na tyto letadla, proto jsme se rozhodli nakoupit další. Navíc jsme se rozhodli poprvé v historii firmy unifikovat naši flotilu a zvýšit tak naší efektivitu,“ řekl Rickard Gustafson, prezident SAS. Skandinávský dopravce chce více využívat u letů biopaliva.

Dosud má SAS ve flotile 17 A320neo, po nové objednávce jich bude mít dohromady 80. Dopravce má současně opci na pět dalších. Všechna letadla budou mít wifi připojení. S jakými motory SAS u nové objednávky počítá, zatím není jasné, rozhodnutí dosud nepadlo.

Tagy A320neo Airbus SAS
2 komentáře