dkv-spojujeme

RegioJet přebral první dva Traxxy, zamířily na okruh k testům

První dva Traxxy RegioJetu. Autor: RegioJetPrvní dva Traxxy RegioJetu. Autor: RegioJet

RegioJet už má v tuzemsku první dvě z celkem osmi objednaných lokomotiv Traxx od Bombardieru. Stroje dorazily z výrobního závodu

RegioJet už má v tuzemsku první dvě z celkem osmi objednaných lokomotiv Traxx od Bombardieru. Stroje dorazily z výrobního závodu v německém Kasselu o víkendu a od dnešního rána postupují testy na okruhu v Cerhenicích u Velimi. Jde o lokomotivy Bombardier TRAXX MS2 pro rychlost 160 kilometrů v hodině.

RegioJet je chce nasadit do provozu v květnu, počítá s nimi na vlaky Praha – Ostravsko – Košice, Praha – Brno – Břeclav a dále na Slovensko a do Rakouska. Bude to poprvé, kdy budou Traxxy v tuzemsku nasazeny v pravidelné osobní dopravě, dosud jsou na českých kolejích k vidění jen na nákladních vlacích, a to především díky velkému zastoupení u Metrans Rail. RegioJet má objednáno u Bombardieru celkem osm lokomotiv (letos by měl dostat čtyři), na dalších 20 má opci. Cena lokomotivy se pohybuje kolem sta milionů korun.

Traxx MS2 po dokončení montáže. Foto: Bombardier

Traxx MS2 po dokončení montáže. Foto: Bombardier

RegioJet dnes zároveň oznámil pasažérské statistiky za první čtvrtletí. Od ledna do března žluté vlaky přepravily rekordních 1,25 milionů cestujících, což je meziročně o 30 procent více. Nárůst firma připisuje především vstupu na novou linku Praha – Vídeň a zpět a posílení vlakového spojení mezi Prahou a Brnem. Samotné nové vlakové spoje na trase Praha – Brno – Břeclav – Vídeň a zpět využilo za první tři měsíce letošního roku celkem téměř 200 tisíc cestujících.

Tagy bombardier čtvrtletí RegioJet Traxx
21 komentářů