Qatar Airways se po redukci vrací ke dvěma letům denně z Prahy, zůstanou u A320

Let QR291 Qatar Airways Doha - Praha poprvé přistál v Praze, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákLet QR291 Qatar Airways Doha - Praha poprvé přistál v Praze, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Letecká společnost Qatar Airways se od 4. července vrátí k provozování 14 letů týdně mezi Prahou a Dauhá. Rozšíří se

Letecká společnost Qatar Airways se od 4. července vrátí k provozování 14 letů týdně mezi Prahou a Dauhá. Rozšíří se tak znovu nabídka spojení Prahy s oblastí Perského zálivu a dál do globální sítě aerolinek z této oblasti.

Katarský dopravce začal létat od prosince dvakrát denně, od startu letního letového řádu ale kvůli nedostatku letadel omezil ve středu a v pátek lety na jeden denně, zrušený byl vždy ranní odlet z Prahy v 9.15.  Od 4. července se opět vrátí každodenní provoz dvou párů.

I když Qatar Airways slibovaly po svém vstupu do Prahy, že na linku nasadí brzy větší letadlo, zatím došlo k rozšíření jen u počtu letů, nikoliv kapacity letadel. I od července počítá dopravce s nasazením Airbusu A320 jako dosud.

Zajímavé přitom bude sledovat, jak se vyvine souboj s Emirates, které od července navyšují kapacitu a na linku z Prahy do Dubaje nasadí druhý denní spoj, zajišťovaný Boeingem 777-300ER.

Tagy A320 Dauhá praha qatar airways
Žádné komentáře