Polský LOT expanduje v Praze. Do Varšavy poletí už více spojů, než do Frankfurtu

Embraer E-175 společnosti LOT. Foto: LOTEmbraer E-175 společnosti LOT. Foto: LOT

Polský národní dopravce LOT letos výrazně rozšíří počty nabízených spojů mezi Prahou a Varšavou.  Od 3. května pětkrát denně každým

Polský národní dopravce LOT letos výrazně rozšíří počty nabízených spojů mezi Prahou a Varšavou.  Od 3. května pětkrát denně každým směrem. S expanzí firma počítá i v zimním letovém řádu.

Až dosud LOT nabízí tři lety denně, od zítřka bude nabízet čtyři lety denně. Od 3. května poletí pětkrát denně. Navýšení počtu letů do Prahy souvisí s celkovou expanzí LOT zejména u dálkových linek.  Dopravce u dlouhých letů přechází kompletně na dreamlinery, rozšiřuje dálková spojení.  Díky většímu počtu letů nebude ve Varšavě nutné čekat na přestup tak dlouho jako dosud.

Od úterý nabídne LOT i ranní let z Varšavy kolem sedmé hodiny a s odletem kolem deváté z Prahy.  Od 3. května přidá LOT večerní let z Varšavy (19:50) a ranní let z Prahy (7.15). Poprvé tak bude LOT mít v Praze letadlo přes noc.

Čtyři lety bude provozovat s Embraerem E-175 nebo E-195, let s pobytem přes noc pak s turbovrtulovými letadly De Havilland-Bombardier Dash-8. Nejde jen o sezónní úpravu, pět letů denně (tři v sobotu) nabídne LOT i v zimním letovém řádu, jak ukazují údaje v rezervačním systému.

Na trase tak začne velmi zajímavý konkurenční boj, neboť ČSA nabízejí tři lety denně. Ceny se ale i nadále drží relativně vysoko, nejnižší jsou kolem tři tisíc korun za zpáteční letenku. Varšava se tak stane destinací s jedním z nejvyšších počtů letů z Prahy. S osmi lety denně se bude z Prahy do Varšavy létat častěji než například do Frankfurtu. Z Prahy ale na největší německé letiště létají větší letadla než do Polska, v počtech cestujících se tak Varšava jen stěží dostane do první desítky.

 

Tagy ČSA letiště praha LOT varšava
9 komentářů