Podepsáno: ŘLP vyškolí 70 letových dispečerů z Malty

Dispečerské pracoviště. Ilustrační foto. Autor: ŘLPDispečerské pracoviště. Ilustrační foto. Autor: ŘLP

Státní podnik Řízení letového provozu získal další velkou zahraniční zakázku v oblasti výcviku dispečerů. Vedení podniku podepsalo smlouvu s kolegy

Státní podnik Řízení letového provozu získal další velkou zahraniční zakázku v oblasti výcviku dispečerů. Vedení podniku podepsalo smlouvu s kolegy z Malty (Malta Air Traffic Services – MATS), podle které Češi vyškolí celkem 70 maltských řídících letového provozu. ŘLP provozuje své výcvikové středisko pod komerční značkou CANI (Czech Air Navigation Institute). Hodnota kontraktu přesahuje 12 milionů korun.

Smlouva byla uzavřena jako rámcová na tři roky s roční opcí. Malťanům zajišťuje základní výcvik pro dvacet nových dispečerů a udržovací výcvik pro padesát stávajících dispečerů s licencí. Výcvik bude zaměřen na všechny typy služeb: oblastní služby řízení letového provozu, přibližovací a letištní provozní služby. „Vnímám tuto komerční zakázku jako další velmi prestižní úspěch CANI, protože je důkazem kvality a dobrého jména našeho výcvikového střediska v celé Evropě,“ uvedl šéf ŘLP Jan Klas.

České ŘLP na Maltě zvítězilo ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnily další tři poskytovatelé výcviku ze západní Evropy. „Jako rozhodující se ukázala kvalita české nabídky, podpořená moderním výcvikovým zázemím a zákaznicky orientovanou cenou,“ dodal Klas.

Výcvik dispečerů patří mezi komerční aktivity ŘLP, na které se podnik zaměřuje čím dál více. Zatím největší zakázkou CANI je výcvik 69 dispečerů z Bosny a Hercegoviny, který stále probíhá. Tržby za služby CANI loni činily 111 milionů korun. Roste i poptávka po službách kalibrační letky ŘLP, což je další z komerčních aktivit podniku. .

Tagy CANI dispečeři Malta řlp výcvik
Žádné komentáře