Po nehodě u M. Lázní začne provoz na trati ve čtvrtek, rychlost se sníží na 20 km/h

Vykolejený nákladní vlak u Mariánských Lázní. Foto: HZS Karlovarského krajeVykolejený nákladní vlak u Mariánských Lázní. Foto: HZS Karlovarského kraje

Na opravenou trať u Mariánských Lázní, kterou na konci července poškodila nehoda nákladního vlaku, se vrátí tento čtvrtek 15. srpna

Na opravenou trať u Mariánských Lázní, kterou na konci července poškodila nehoda nákladního vlaku, se vrátí tento čtvrtek 15. srpna po 18:00 vlaky. Dočasně bude v místě nehody snížena rychlost vlaků na 20 kilometrů za hodinu.

„Trať je opravená a prošla potřebnými zkouškami. Po dobu konsolidace železničního svršku bude v tomto úseku snížena rychlost na 20 km/h,“ upřesnila Pistoriusová.

V místě nehody, kde 28. července odpoledne vykolejil nákladní vlak vezoucí cisterny s práškovým vápencem, byla před nehodou rychlost stanovena na 30 km/h. Podle záznamu z rychloměru havarovaného vlaku zde ale strojvůdce jel téměř třikrát rychleji.

Při nehodě vykolejilo 11 vagonů, které poškodily trať i železniční trakci a část z nich se sesula na násep pod tratí. Hasiči s těžkou technikou nakolik dní nepřetržitě pracovali na tom, aby vagony z kolejí odstranili a mohly začít opravy trati.

Nehoda poškodila asi 200 metrů kolejí a 300 metrů trakčního vedení a způsobila škodu asi za 20 milionů korun. Nebyl ale při ní nikdo zraněn.

ČTK

Tagy nehoda vykolejení vlaku
30 komentářů