Plzeň vypsala miliardovou soutěž na nové tramvaje, koupí jich až 22

Plzeňské dopravní podniky mají ve flotile celkem 114 tramvají. Foto: PMDP.Plzeňské dopravní podniky mají ve flotile celkem 114 tramvají. Foto: PMDP.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) výrazně obnoví svoji tramvajovou flotilu. Po loni vypsané zakázce na šestnáct středněkapacitních tramvají  vypsaly soutěž na

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) výrazně obnoví svoji tramvajovou flotilu. Po loni vypsané zakázce na šestnáct středněkapacitních tramvají  vypsaly soutěž na dodávku 22 nových obousměrných velkokapacitních tramvají.

Novou soutěž oznámil dopravce ve věstníku veřejných zakázek, detaily zatím na profilu zadavatele nezveřejnil. Výrobci mají čas na podání nabídek do 19. července, tedy více než dva měsíce.  Odhadovaná cena zakázky je 1,1 miliardy korun. V hodnocení bude mít cena váhu 90 %, po pěti procentech v hodnocení má doba dodání prvních dvou kusů tramvají a doba dodání unikátních náhradních dílů. PMDP chtějí na tramvaje využít evropské dotace. Poslední tramvaj by měl podle nové smlouvy PMDP odebrat v roce 2023.

PMDP dnes vypsaly současně i zakázku na dodávku deseti dvanáctimetrových autobusů.

Zatím poslední zakázku na tramvaje pro Plzeň vyhrály Krnovské opravny a strojírny, za 524 milionů korun dodají 16 středněkapacitních tramvají. V případě této zakázky lze očekávat zájem především domácího výrobce: Škody Transportation.

Tagy Plzeňské městské dopravní tramvaje PMDP
5 komentářů