Pardubice budou dalším městem, kde začnou jezdit trolejbusy Škoda 32 Tr

Trolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPOTrolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPO

Škoda Electric vyhrála další zakázku na dodávku trolejbusů pro Pardubice. Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) koupí celkem pět nových nízkopodlažních

Škoda Electric vyhrála další zakázku na dodávku trolejbusů pro Pardubice. Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) koupí celkem pět nových nízkopodlažních trolejbusů Škoda 32 Tr.

Vítězství Škody vyplývá z údajů v registru smluv.  DPMP za trolejbusy zaplatí 52,4 milionu korun bez DPH. Pardubice budou druhým nebo třetím městem, kde trolejbus bude jezdit. První začaly jezdit v Opavě, kam je Škoda dodala se zpožděním v závěru loňského roku. Trolejbusy má Škoda dodat do deseti měsíců od podpisu smlouvy, tedy do začátku října letošního roku. Trolejbusy 32 Tr mají jezdit i v Teplicích, kde podepsali smlouvu v závěru roku. Kde ale nakonec vyjedou dříve není jasné.

DPMP současně soutěží ještě dodávku dalších deseti autobusů, vítěz zatím není znám. Nové trolejbusy mají nahradit starší vozy. Vozový park DPMP prochází od loňska velkou modernizací, loni převzal 15 trolejbusů Škoda 30 Tr. „Jedná se o prostou obnovu vozového parku s tím, že budou velmi pravděpodobně vyřazeny poslední vozy Škoda 14 Tr, spolu s nejstarší  21 Tr,“ řekla mluvčí DPMP Jitka Malinská.

Trolejbusy 32 Tr jsou novým modelem Škody Electric, který vznikl ve spolupráci se společností SOR Libchavy, ta dodává karoserii, která vychází z autobusu NS12. Dvanáctimetrový trolejbus má 32 míst k sezení.

 

Tagy 32 Tr Dopravní podnik města Pardubic DPMP Škoda 32 Tr
5 komentářů