Odvolání technického ředitele? Potřeba změnit filozofii řízení, vysvětluje DPP

Modernizovaná tramvaj KT8D5R.N2P. Foto: DPPModernizovaná tramvaj KT8D5R.N2P. Foto: DPP

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) zdůvodnil, proč představenstvo firmy minulý týden odvolalo po sedmi letech z postu technického ředitele

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) zdůvodnil, proč představenstvo firmy minulý týden odvolalo po sedmi letech z postu technického ředitele Jana Šurovského.

Představenstvo DPP tak rozhodlo na základě potřeby změnit filozofii řízení technického úseku DPP po uplynulých sedmi letech. Odborná znalost a zkušenosti pana Šurovského budou po dohodě s ním v rámci Dopravního podniku lépe využity, a to ve prospěch strategických projektů DPP,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Šurovský zůstává členem představenstva. Na postu technického ředitele ho nahradil Oldřich Vytiska. Ten v minulosti vedl například benešovskou nemocnici nebo odbor rozvoje Středočeského kraje, ještě dříve vedl autoprovoz a opravárenství ministerstva vnitra. „Má dostatečné vzdělání i praxi. Je absolventem Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině. V DPP přes jeden rok zastával pozici vedoucího odboru Centrálního nákupu a denně řešil provozní potřeby technického úseku v této oblasti,“ dodala Řehková.

Na jeho post vedoucího odboru centrálního nákupu nastupuje Petr Němec, který doposud zastával pozici vedoucího oddělení veřejných zakázek. Před nástupem do DPP působil např jako vedoucí odboru práva a veřejných zakázek města Příbram nebo na odboru Městského investora (OMI) MHMP.

Tagy dpp Jan Šurovský. Oldřich Vytiska Technický ředitel
7 komentářů