První A380 po Singapurcích našla nového provozovatele, převezme ji portugalský Hi Fly

Nátěr A380 pro High Fly. Foto: High FlyNátěr A380 pro High Fly. Foto: High Fly

Po měsících na odstavné ploše našel jeden z prvních Airbusů A380, které po deseti letech provozu vrátily loni Singapore Airlines

Po měsících na odstavné ploše našel jeden z prvních Airbusů A380, které po deseti letech provozu vrátily loni Singapore Airlines leasingové společnosti, nového provozovatele.

S letadlem začne létat portugalská společnost Hi Fly, která se specializuje na charterové lety a takzvané ACMI lety, tedy kdy poskytuje pro jiné dopravce či zákazníky kompletní letadlo včetně posádky. Transakci oznámila firma na svém twitterovém účtu i v tiskové zprávě.

Pořízení A380 jsme plánovali delší dobu. Teď nastala ta správná chvíle,“ řekla prezident firmy Paulo Mirpuri. Letadla jsou dosud odstavená na letišti v Tarbes ve Francii.

Hi Fly se stane prvním portugalským dopravcem s A380 a čtvrtou evropskou aerolinkou. Singapore Airlines letadla odstavil poté, co mu přišly na přelomu roku nové A380. V oboru bylo ale jejich odstavení po 10 letech překvapením. Leasingová společnost Amedeo dokonce kvůli tomu zvažovala založení vlastní aerolinky.

Letadlo bude létat v konfiguraci pro 471 cestujících, tedy ve stejné, jako pro Singapore Airlines. Zatím se neví, kde bude bázované, nejčastěji se spekuluje o Bruselu. Firma ale ukázala nátěr letadla s maltskou registrační značkou. Hi Fly se objevuje občas i v Praze, naposledy vezl z Prahy fotbalovou reprezentaci do Číny.

Tagy A380 Hi Fly Singapore Airlines
1 komentář