Modernizace Palmovky je hotová, od pátku otevře DPP druhý východ. Eskalátor je z Můstku

Stanice metra Palmovka, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákStanice metra Palmovka, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) otevře od pátečního zahájení provozu metra vstup a výstup ve východní části vestibulu stanice

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) otevře od pátečního zahájení provozu metra vstup a výstup ve východní části vestibulu stanice Palmovka. Ten byl uzavřený od konce listopadu.

Otevření oznámil DPP v tiskové zprávě. Modernizace je dokončená o pět dní dříve. Cestující čekají nové eskalátory. „Rekonstrukce východního vestibulu ve stanici metra Palmovka se týkala zejména výměny celkem čtyř ramen pohyblivých schodů. Plně odpovídají požadavkům na moderní eskalátory s nižší energetickou náročností provozu, zvýšenou bezpečností a snížením požárního rizika,“ řekl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

DPP za modernizaci východního vestibulu zaplatil zhruba 93 milionů korun, na část nákladů žádá peníze Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Zhotovitelem byl Metrostav.

Na Palmovce se objeví u výstupu do ulice Na Žertvách eskalátor, který byl donedávna u výstupu ze stanice Můstek, kde DPP zrušil výstup do Perlové ulice. „Jelikož byl ve své službě relativně krátce, přistoupil DPP v rámci úspor k rozhodnutí použít zde eskalátor ze zrušeného výstupu do ulice Perlová. Pohyblivé schodiště bylo upraveno na požadovanou přepravní výšku Palmovky a namontováno právě zde,“ uvedl DPP v tiskové zprávě. Kromě eskalátorů došlo k výměně kabelů, obkladů a dlažeb či osvětlení.

Už loni DPP opravil západní část vestibulu, kde přibyl i výtah. Díky tomu je Palmovka další bezbariérovou stanicí.

Tagy dpp Palmovka
7 komentářů