Metrostavu stouply tržby o desetinu, více než třetina plyne z ciziny

Metrostav staví most přes jeden z norských fjordů. Autor: MetrostavMetrostav staví most přes jeden z norských fjordů. Autor: Metrostav

Stavební společnost Metrostav vykázala za loňský rok tržby 19,56 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 11 procent. Čistý zisk

Stavební společnost Metrostav vykázala za loňský rok tržby 19,56 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 11 procent. Čistý zisk naopak klesl o 21 procent na 392,9 milionu. Firma to oznámila po dnešní valné hromadě. Metrostav je dle tržeb jedničkou českého stavebního trhu.

Více než třetinu obratu firma tvoří na zahraničních projektech, zejména v Polsku, Německu, Norsku, na Islandu, ve Finsku, ale i v Turecku a Bělorusku. Staví například metro v Helsinkách nebo tunely na Islandu. V tuzemsku je největší akcí firmy budování tunelů Ejpovice na čtvrtém koridoru.

Valná hromada schválila vyplacení podílu na zisku akcionářům ve výši téměř 170 milionů korun. Stejně jako v loňském roce připadne tedy na akcii 21,50 korun. Zbylých 222,9 miionu převede společnost na účet nerozděleného zisku.

Tagy 2017 metrostav výsledky
Žádné komentáře