Košice mají novou linku do Düsseldorfu. Díky facebookovému hlasování

Letiště v Košicích. Foto: Letiště KošiceLetiště v Košicích. Foto: Letiště Košice

Letecká společnost Eurowings spustí od 28. října nové letecké spojení mezi Košicemi a německým Düsseldorfem. Nová linka vznikla díky facebookovému

Letecká společnost Eurowings spustí od 28. října nové letecké spojení mezi Košicemi a německým Düsseldorfem. Nová linka vznikla díky facebookovému hlasování.

Start nové linky oznámil v Košicích Eurowings na společné tiskové konferenci s letištěm. Na trasu nasadí turbuvrtolový Bombardier Dash Q400. Cena jednosměrné letenky začíná na 40 eurech.

Košice vyhrály soutěž, kterou uspořádaly Eurowings pro své fanoušky. Nechaly hlasovat lidi, do kterého města by měly začít létat. Z pěti předvolených měst vyhrály právě Košice s velkým náskokem.

Ty získají spojení čtyřikrát týdně na třetí největší letiště v Německu. Linka poletí v pondělí, ve středu, pátek a v neděli. Cestující budou mít návaznost na 30 dalších linek v Evropě a Severní Americe. Doba letu je 2:30 ve směru z Německa, 2 hodiny a 50 minut z Košic.

Příchodem společnosti Eurowings získávají Košice pátého síťového dopravce s bohatou nabídkou letů do evropských a severoamerických destinací,“ řekl zástupce výkonného ředitele letiště Košice Tomáš Jančuš.

Letový řád:

EW 9990 Düsseldorf (DUS) – Košice (KSC):
10:50-13:20 (pondělí, pátek, neděle)

EW 9990 Düsseldorf (DUS) – Košice (KSC):
12:20-14:50 (středa)

EW 9991 Košice (KSC) – Düsseldorf (DUS):
13:55-16:45 (pondělí, pátek, neděle)

EW 9991 Košice (KSC) – Düsseldorf (DUS):
15:25-18:15 (středa)

Tagy Düsseldorf Eurowings Košice
5 komentářů