Jihomoravský kraj znovu soutěží provozovatele linky do Mnichova, za otočku nabízí o 60 % více

bmi Regional létala do Brna s letadlem Embraer E-145. Foto: bmi Regionalbmi Regional létala do Brna s letadlem Embraer E-145. Foto: bmi Regional

Jihomoravský kraj se rozhodl více motivovat letecké společnosti ke splnění svého snu obnovit pravidelnou linku mezi Brnem a Mnichovem. Na

Jihomoravský kraj se rozhodl více motivovat letecké společnosti ke splnění svého snu obnovit pravidelnou linku mezi Brnem a Mnichovem. Na třetí pokus soutěží dopravce pro tuto trasu. V porovnání s předchozí soutěží nabízí podstatně více na dorovnání ztráty z provozu.

Vyplývá to ze zadávací dokumentace, kterou kraj zveřejnil na svém profilu zadavatele. Zatímco v případě předchozí soutěže, do které se nikdo nepřihlásil, nabízel kraj za jednu rotaci maximálně 2 600 eur, teď nabízí 4 166 eur, tedy o 60 % více. Termín pro podání nabídek je na začátku února.

Mírnější jsou například i podmínky na rotace. Podle zadávací dokumentace musí dopravce nabídnout dvě rotace denně ve všední dny, v neděli jednu. V pondělí až v pátek v časovém rozmezí 5:00-9:30 hodin, v případě, že nebudou volné sloty je možné provést 1. rotaci v časovém rozmezí 9:30-14:00 hodin, druhá rotace pak musí proběhnout mezi 14:00 – 23:30. V předchozí soutěži byly časové intervaly pro lety podstatně přísnější.

V neděli je možnost letět prakticky kdykoliv. Podmínkou je nasazení letadla s kapacitou nejméně 50 míst, dopravce musí mít nejméně tři taková letadla. Od dopravce chce kraj i doklad, že má domluvenou spolupráci s dopravcem působícím na mnichovském letišti na prodej letenek či codesharovou spolupráci. V předchozí zakázce kraj požadoval menší letadlo, nejméně pro 35 cestujících.

Kraj v soutěži hledá dopravce, který bude zajišťovat provoz do roku 2024. Celkem má na zakázku kraj vyčleněno až 224 milionů korun. Linka do Mnichova létala od loňského roku do začátku letošního. Dopravce, společnost BMI Regional, ale zkrachoval.

 

Tagy Brno - Mnichov Jihomoravský kraj Letiště Brno
42 komentářů