Dráhy zvýšily počet vlaků s přepravou kol

Cyklisté u vlaku, ilustrační foto. Autor: České dráhyCyklisté u vlaku, ilustrační foto. Autor: České dráhy

České dráhy letos přidaly počet spojů s rozšířenou přepravou jízdních kol. Jejich počet se zvýšil o 150 na téměř 7000.

České dráhy letos přidaly počet spojů s rozšířenou přepravou jízdních kol. Jejich počet se zvýšil o 150 na téměř 7000. V 6208 vlacích je možné přepravit jízdní kolo formou spoluzavazadla, v dalších 782 spojích je nabízena služba úschova během přepravy. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

„Ovšem kola přepravujeme prakticky ve všech vlacích, i v malých motoráčcích, kam se vejdou dvě až tři kola, a proto v jízdních řádech nejsou speciálně označené,“ doplnil člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán.

Cena za přepravu jízdního kola je stejná jako v loňské sezóně a pohybuje se od 30 korun do vzdálenosti 50 kilometrů do 75 korun na největší vzdálenosti přes 350 kilometrů. Pro neomezené cestování je možné zakoupit také celodenní přepravné za 99 korun, které bylo loni v hlavní sezoně nabízeno na zkoušku.

Při využití úschovy během přepravy se platí navíc jednorázový poplatek 20 korun, v některých spojích, hlavně v dálkových vlacích jako jsou railjety, pendolina nebo EC/IC je povinná rezervace.

Na koleje vyjedou i nové speciální cyklovlaky, například CykloBrdy mezi Prahou a Březnicí.

Tagy České dráhy cyklistika kola
5 komentářů